REGULAMINY PRZEDMIOTÓW

Zakład Żywienia Człowieka

l.p.
Nazwa przedmiotu
Koordynator
Kierunek
Rok
1.
Biochemia ogólna i żywności
dr hab n.med. Renata Polaniak
DIE/IST/S 
2.
Żywienie człowieka
dr hab n.med. Renata Polaniak
ZRZ/IIST/S 
 1 
3.
Żywienie człowieka
dr hab n.med. Renata Polaniak
ZP/IIST/S 
4.
Żywienie kobiet ciężarnych, karmiących i niemowląt
dr hab n. med. i n. o zdr. Agnieszka Białek-Dratwa
DIE/IIST/S (DP)
 1 
5.
Żywienie kobiet ciężarnych, karmiących i niemowląt
dr hab n. med. i n. o zdr. Agnieszka Białek-Dratwa
DIE/IIST/N
1
6.
Pracownia żywienia i dietetyki
dr n.med. Beata Całyniuk
DIE/IST/S
 1
7.
Pracownia żywienia i dietetyki
dr n.med. Beata Całyniuk
DIE/IST/N
8.
Pracownia żywienia i dietetyki
dr n.med. Beata Całyniuk
DIE/IST/S
9.
Pracownia żywienia i dietetyki
dr n. med. Beata Całyniuk
DIE/IST/N
2
10.
Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienia w szpitalach
dr n.med. Beata Całyniuk
DIE/IIST/S
11.
Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienia w szpitalach
dr n. med. Beata Całyniuk
DIE/IIST/N
2
11.
Podstawy żywienia człowieka
dr n.med. Elżbieta Szczepańska
DIE/IST/S
13.
Podstawy fotografii kulinarnej
dr hab n.med. i n. o zdr. Agnieszka Białek-Dratwa
DIE/IIST/S
14.
Podstawy fotografii kulinarnej
dr hab. n.med. in. o zdr. Agnieszka Białek-Dratwa
DIE/IIST/N
2
14.
Podstawy dietetyki i żywienie w wybranych schorzeniach
dr hab n.med. i n. o zdr. Agnieszka Białek-Dratwa
DIE/IST/S
(DwS)
15.
Podstawy dietetyki
dr hab n.med. Agnieszka Białek-Dratwa
DIE/IST/S
(DK)
 2
16.
Edukacja i poradnictwo żywieniowe
dr n.med. Małgorzata Słoma-Krześlak
DIE/IIST/N
 1
17.
Edukacja i poradnictwo żywieniowe
dr n.med. Elżbieta Szczepańska
DIE/IIST/S
1
18.
Podstawy żywienia człowieka
dr n.med. Małgorzata Słoma-Krześlak
DIE/IST/N
19.
Żywienie człowieka
mgr Martina Grot-Nigowska
KM/IST/S
 1
20.
Metodologia badań naukowych
dr hab. n. med. Adam Sokal
DIE/IIST/S
1,2
21.
Metodologia badań nakowych
dr hab. n. med. Adam Sokal
DIE/IIST/N
1
22.
Żywność funkcjonalna
dr hab. n. med. Adam Sokal
DIE/IIST/N
2
23.
Żywność funkcjonalna
dr hab. n. med. Adam Sokal
DIE/IIST/S
24.
Dietoterapia w opiece onkologicznej
dr hab n.med. Agnieszka Białek-Dratwa
KM/IST/S
25.
Żywienie kliniczne
dr hab. n. o zdr. Edyta Fatyga
DIE/IST/S 

Dane kontaktowe

Zakład Żywienia Człowieka

Katedra Dietetyki

Wydział Zdrowia Publicznego w Bytomiu

Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach

ul. Jordana 19 41-808 Zabrze-Rokitnica

(Kampus Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach, budynek IVA)

email: zzc@sum.edu.pl

sekretariat tel.: (0-32) 275-51-95

fax.: (0-32) 275-51-99

Sekretariat czynny jest w dni robocze w godzinach: 8:00-15:00